Ansiktsbehandling med nålar

En utav de allra mest populära hudvårdsbehandlingarna just nu är en ansiktsbehandling med små nålar. Den går att göra både på hudvårdssalong och hemma. De små nålarna rullas i ansiktet och ska göra att huden förnyas och föryngras.

hy hud hudvård

På salaalleanda.com kan man läsa om en hudvårdssalong som nu har köpt in nya maskiner och kan erbjuda fler behandlingar. En utav behandlingarna går ut på att man öppnar upp huden med 12 små nålar, som når olika lager i huden. Behandlingen med mininålarna gör så att hudbristningar läker, att kirurgiska ärr och akneärr blir mindre synliga, att huden blir stramare och att hudfärgen blir mer jämn. Maskinen som gör den här behandlingen kommer från USA och i artikeln uppger man att det bara finns 18 sådana här i Sverige.

Nålar punkterar huden

Däremot finns faktiskt en liknande typ av maskin att köpa hem från nätet. Den här maskinen kallas ofta för dermaroller och den kan man använda helt själv i sitt badrum. Ett antal olika tillverkare gör sådana här maskiner och Swisslux dermaroller är en utav dem. Dermarollern består alltså utav ett antal nålar som punkterar huden och hjälper den att skapa nytt kollagen. Behandlingen orsakar faktiskt en skada på huden, vilket gör att ny hud skapas och porerna blir tajtare och mindre, skriver Inquisitr.

Kim Kardashians blodiga behandling

Behandlingen med nålar blev extra uppmärksammad när Kim Kardashian under ett avsnitt av Keeping up with the Kardashians gjorde en sådan här typ av behandling. Varför just det här blev så uppmärksammat var för att det såg otroligt behagligt ut. Kardashian gjorde nämligen en udda version av nålbehandling där hon fick sitt eget blod injicerat i huden av de små nålarna, vilket ledde till att hon hade blod över hela ansiktet. Den här typen av behandling ska enligt Elle fungera som en turboversion av den vanliga nålbehandlingen. Enligt dem ska det inte alls göra så ont som det ser ut att göra och anledningen till att man blir så blodig i ansiktet har ju att göra med att man tagit en del av sitt blod från innan.