Bästa smyckestrenderna 2020

De lyfter din outfit och sätter pricken över i. Smycken är oumbärliga att ta till för att förhöja intrycket av det du valt att ha på dig. Precis som i övrigt mode går det trender även i smycken. Kanske minns du de tajta 90-talshalsbanden som plötsligt kom tillbaka för några år sedan? Nu är det dock nya trender på väg. Läs vidare för att få veta vilka smycken som gör dig absolut trendigast år 2020.

Trender inom smycken brukar dyka upp på catwalken hos de riktigt stora designerna först. De vanliga modebutikerna är dock inte sena att haka på de senaste trenderna. Det gör att du kan hitta vackra smycken till bra pris som är alldeles rätt i tiden ganska snart. År 2020 finns det verkligen något för alla smaker.

Matcha silver och guld

Att bära silver och guld tillsammans har länge varit något man undvikit. Nu är det däremot tvärt emot. Matcha gärna en guld- och silverring på samma hand, eller bär armband i båda metallerna. Det här ger helt nya möjligheter att hitta nya kombinationer i smyckeskrinet där hemma.

Kedjor i alla former

Nytt för i år är att den korta och grova kedjan kommer tillbaka. Välj en i guld eller silver och matcha med en skjorta. Det blir en snygg detalj som lyfter den enklaste, vita blus. Även tunnare kedjor är gångbara. Använd gärna kedjor i olika längder runt halsen. Att blanda och bära mycket smycken är det som gäller. Kedjor fungerar också utmärkt runt handleden som armband. Matcha dem gärna med en personlig berlock som säger något om dig. Personligt och unikt är nämligen helt rätt.

Statement-örhängen

Stora örhängen som syns har länge varit på modet. De senaste åren har vi främst sett dem som tofsar eller creoler. Nytt nu är riktigt stora örhängen i plast i starka färger. De är underbara att använda för att lyfta till exempel en helsvart outfit eftersom de blir en färgklick och ett intressant blickfång.

Manliga smycken