Besatt av snygga ben

En kroppsdel som de flesta är väldigt måna om är benen. Detta är något som gäller både kvinnor och män. Vissa har till och med tagit det så långt att de sprutar in fillers i benen för att benen ska snyggare ut.

5134962-picture-of-woman-in-red-dress-on-high-heels

I Metro kan vi läsa om den brasilianska modellen Andressa Urach som varit så beroende av plastikoperationer att det höll på att kosta henne livet. Hennes senaste idé var att få snyggare ben och hon fick en kirurg att gå med på att stoppa in tio gånger för mycket hydrogel i hennes lår. Detta gjorde att hon drabbades av en septisk chock och hennes benmuskler började ruttna. Läkarna var beredda på att amputera hennes ben för att rädda hennes liv men efter en rad operationer såg läget bättre ut och nu fokuserar läkarna på att ta bort de fillers som sprutas in i hennes ben.

Behandla åderbråck

Strävan efter snygga ben kan få folk att gå långt, men det finns faktiskt en del behandlingar man kan göra på benen som inte är lika farliga. Lider man exempelvis av åderbråck på benen kan dessa tas bort på en klinik. Sådana här kliniker för åderbråcksbehandling finns i Stockholm bland annat. En behandling mot åderbråck är inte alls lika omfattande som någon typ av plastikoperation. Behandlingen går snabbt och man kan åka hem nästan direkt efter, skriver Kristianstadsbladet.

Många män vill inte bära shorts

Vissa tror säkert att det endast är kvinnor som bryr sig om hur sina ben ser ut, men så är verkligen inte fallet. Det är många män som till exempel vägrar att ta på sig shorts på sommaren för att de inte vill visa sina ben för omvärlden.

”Köp ett par shorts, föreslår min hustru varje sommar, men jag vägrar, som ett envist barn, som en fåfäng vuxen, som inte vill visa sina smala, fula ben för världen, som är rädd för att folk ska skratta.” Läs mer.