Bota huvudvärk med botox del två

Forskningen gör konstant framsteg och när det kommer till botox lyckas man finna nya användningsområden. Senast handlar det om att man nu forskar kring att spruta in botox i hjärnan på patienter med kraftig huvudvärk. 

Att bota sina rynkor med botox är något som alla känner till och som vi tidigare skrivit om. Vi har även skrivit om att man kan minska sin huvudvärk med hjälp av botox så man ser till att nerverna slappnar av med det medel som man sprutar in. Vidare har man även kunna se att det hjälper även mot inkontinens. Ja, detta medel är otroligt effektivt och man har ännu inte funnit några biverkningar då det försvinner ur kroppen efter en tid. Nu har man även börjat ge sig på den värsta typen av huvudvärk, Hortons huvudvärk som även kallas för självmordshuvudvärken då drabbade får så ont att de inte längre står ut och ed det så begår de självmord.

Bädda in drabbade nervceller

Det är Norska forskare som står i framkant för detta projekt och vad det handlar om är att man ska försöka bädda in de drabbade nervcellerna skriver svd.se. Detta är fortfarande ett pilotprojekt men man hoppas att detta ska ge stora resultat och många är det som vill vara med i studien för att hjälpa forskningen framåt. Det ska fungera i teorin att skjuta in en pistol i hjärnan och med det injicera giftet som ska bädda in drabbade nervceller. Efter de tio patienterna gäller det att göra utvärderingar för att sedan kunna se om detta kan vara en lösning för alla som är drabbade av denna sjukdom.

Detta klipp visar även annan forskning om man känner att en injicering inte är att föredra.