Botox mot rynkor

Vi har tidigare skrivit om botoxbehandlingar mot huvudvärk, men botox kan användas till mycket annat också. Ett av de mest kända användningsområdena är mot rynkor.

Vi förespråkar ju naturliga ingredienser så långt det är möjligt på den här sajten. Faktum är att botox är naturligt. Det består av kraftigt utspätt botulinumtoxin, ett mycket kraftigt gift som bildas av en bakterie som lever i jorden. Nervgift låter ju inte så trevligt, men faktum är att utspädda gifter har många användningsområden inom sjukvården. Det gäller inte minst botox, som kan användas till behandling av stelkramp, spasmer, skelning och faktiskt också tennisarmbåge. Det sistnämnda är än så länge bara på försöksstadiet. En studie ska inledas vid Örebro universitetssjukhus för att se om det går att ge den överbelastade muskeln i armbågen full vila.

Det är dock inte i vården som man använder mest botox. De fyra främsta användningsområdena är rent utseendeförbättrande ingrepp. På femte plats kommer dock botoxinjektioner mot tandgnissling, eftersom ämnet slår ut muskler.

Botoxinjektion

Inte bara i Hollywood

Botox och andra liknande fillers förknippades kanske tidigare mest med Hollywood, Rivieran och Iran, ett land där olika typer av skönhetsingrepp är oerhört vanliga. Men numera är det också många vanliga svenssons som väljer att fixa till sig: lite grann eller mycket. Det kan handla om västsvenska medelålders kvinnor som väljer filler av Botox i Göteborg, eller om 30-åringar i Östergötland. Det har blivit vanligare med home parties, där man gör behandlingen hemma hos någon, precis som ett Tupperwareparty. Vi tycker dock att man bör gå till en klinik, för att vara säker på att få professionell vård. Det handlar inte bara om kompetensen att utföra själva injektionen, utan även om att förbereda patienten för ingreppet, och undvika att något går fel efter att ingreppet har utförts.

Om ni har en fråga om botox eller fillers kan ni också ställa den via Laserspecialisten på Facebook.