Bra att veta om piercing

Funderar du på att skaffa en piercing? Då kan det vara bra att ha koll på vad det är du ger dig in på – det är trots allt ett sorts ingrepp du utsätter kroppen för och sådana medför alltid en del risker.

Att ha piercings av olika slag är populärare än aldrig förr. Men har du ingen piercing sedan innan kan det vara bra att ha all fakta på bordet innan du väljer att ta klivet. Till exempel är det viktigt att känna till att du behöver ta hand om området du piercat för att inte råka ut för en tråkig infektion eller liknande. En slarvig efterbehandling av det piercade området kan göra att du behöver ta bort din piercing, och det vill du säkert inte råka ut för. Sen är det även viktigt att veta exakt vad det är du ger dig in på när du väl kommer till studio som ska göra din piercing. Turligt nog har piercaren Kevin berättat hur allt går till, och såhär sa han om hur man förbereder piercing och område som ska piercas:

”– När man har hittat ett smycke man vill ha och betalningen är gjort så steriliserar vi smycket för att det ska vara säkert att använda, det tar ungefär tio minuter. När man kommer in i rummet så rengör vi huden och gör ett märke där piercingen kommer passa bäst. Sedan får kunden kolla om det ser bra ut. Ingen blir piercad innan både kund och personal är nöjda” läs hela intervjun här.

Ät innan!

Är du nervös över ingreppet? Bra kan vara att äta något innan för att dämpa nervositet och även förhindra att du kanske svimmar eller blir illamående. Och något som verkligen rekommenderas om du är nervös så är det att tala om det för dem som ska utföra din piercing. Kom ihåg att de gör den här sortens saker dagligen och att de vet hur man hanterar nervösa kunder – så var ärlig och berätta vad du känner så kan de hjälpa dig så att du mår bättre!