Brun utan att sola

Att se solkysst ut och ha en brun hud är för många idealet. Så mycket eftersträvar vi det här idealet att antalet personer med hudcancer bara blir fler. Men det krävs faktiskt inte längre att man ligger i solen för att få en vacker bränna.

1113677-young-beautiful-tanned-woman

På metro.se kan man läsa om att den cancerform som ökar snabbast är hudcancern malignt melanom. Bland unga är ökningen speciellt dramatisk och de senaste decennierna har cancerformen ökat med 200 procent bland unga. Den årliga ökningen för båda män och kvinnor i alla åldrar ligger på runt 6 procent. Det som anses vara anledningen till att allt fler unga drabbas av hudcancer är att det finns en hets i samhället att vara brun och det anses fräschare att vara brun. Detta leder till att fler väljer att exponeras för farlig strålning i solarier och i solen.

Få brännan utan solen

Att sola i solarium eller på stranden är dock inte det enda sättet att bli brun på. Det finns faktiskt många skonsamma metoder man kan prova för att få den där fina brännan som så många eftersträvar. Bland annat finns det massor med bra hudvård att köpa online för den som vill få en bränna utan att faktiskt behöva sola. Det finns allt ifrån starkare brun-utan-sol-produkter som ger en intensiv färg som sitter kvar länge, till lite mer diskret fräsch bränna som endast sitter i några dagar. Vad man än är ute efter i BUS-väg kan man hitta det på nätet.

Populärare med BUS-produkter

Och att använda sig av just sol-produkter har blivit mer populärt sedan alla dessa larm om hudcancer kommit. I Dagens Nyheter kan man läsa att vi svenskar köpte BUS-produkter för 52 miljoner kronor under 2011. Ökningen av omsättningen bara fortsätter och utbudet blir även väldigt mycket större och bättre.