Färg & frisyr 2016

Förra året var det galna färger och extrema frisyrer som gällde men nu är vi inne på år 2016 – och trenden är rakt åt det motsatta hållet!

”Om 2015 var året då vi gick loss fullständigt med färgpenseln så verkar 2016 gå åt motsatt håll.” läs mer här.

frisör frisyr hårPå salongkedjan Headzone går saxarna och penslarna varma för att fixa frisyrerna kunderna vill ha. Men vilken trend är det egentligen som gäller inför våren 2016? En hel del spännande nyheter faktiskt och nu ska det galna bort och det naturliga fram. Bland annat skriver experterna om hur det hetaste just nu är naturliga färger i olika nyanser och att man mer eller mindre kan bortse från de mer galna färgerna som blått och rosa – även om dessa fortfarande är lika snygga som förra året! Men vill du följa trenden är det naturliga att föredra. Något som till exempel Expressen skriver om, i samma artikel som citatet ovan kommer från, är att hår i stilarna sombre, strobing och mjuka toner nära ens egen hudton är det rätta för våren 2016 – men det gäller att vara tydlig när du berättar för frisören vilken klippning och färg du vill ha. Det är något som bland annat Damernas värld tipsar om där man listat vad man ska säga för att få den look man tänkt att man vill ha – på ett sätt så att frisören förstår dig. Sedan när du gjort detta är det dags för stylingen.

Så ska frisyrerna se ut i år

I tidningen Chic har man listat årets hetaste frisyrer för vårsäsongen och bland dessa hittar vi både enkla och mer avancerade alternativ att välja bland. Det gäller bara att välja en frisyr man trivs i. Vad man bland annat tipsar om är flätor, och det i alla dess former, så den som saknat de små knutliknande frisyrerna har verkligen något att hitta här. Likaså är den traditionella hästsvansen på återintåg men i ny tappning. Något man till exempel kommer se mycket av i vår är den stylade toffsen med håraccessoarer och en anspråkslös look – för det är också något att testa: den slarviga men oj så snygga slarviga uppsättningen vilka är enkla och romantiska. Vi har med andra ord en kaskad av olika hårtrender att vänta oss får året men kom ihåg att alltid välja den färg och frisyr du gillar – låt trenderna stå för inspirationen!