Hårtrender 2015

År 2015 har varit ett riktigt roligt år trendmässigt med alltifrån countoring vad gäller smink, med Kardashian-systrar som stilikoner, till sjuttiotalssvall och den hemvändande boot-cut-byxan. Vi skriver mer om trenderna som präglat året här nedan med fokus på just hårtrenderna.

Ja det är ganska intressant att den frisyr som varit mest googlad i år faktiskt är ”Man bun”, helt enkelt uppsatt hår och inte så mycket mer med det. Och visst är det snyggt på killar med lite längre hår när de sätter upp detta i en bulle, ja det tycker i alla fall väldigt många killar själva eftersom de googlat frisyren så inni norden under de gångna månaderna som utgör just år 2015. Den som mest förknippas med hårtrenden är enligt Google-statistik Harry Styles. Mer om detta går det att läsa om här i en artikel i Dagens Nyheter.

#Galaxyhair

rymdenEn annan hårtrend som stått sig stark under vår, sommar och höst är så kallas Galaxhår, det vill säga hår i starka färger så som pastellfärger, dip dye i allt från grönt till rosa samt askgrått hår för ett stilrent utryck. Kanske är det för att just efterlikna olika rymdfenomen men särskilt är det nog för att sticka ut och vara lite unik, något som brukar vara eftersträvansvärt inom givna ramar hos den yngre befolkningen i landen. Spännande är det i alla fall, att titta på inte minst. Om en vill få till denna trend lite enklare är clipons och löshår kaske att föredra, titta in charmastockholm.com/ för mer inspiration.

I Metro kan vi läsa att de som förknippas med denna mer kvinnliga trend är kändisar som Rihanna, Lena Dunham, Kylie Jenner och även Sveriges egna Rebecca & Fiona. Det krävs vidare en hel del pengar för att upprätthålla håret när det är så utstickande färger med mycket pigment och helt bra för kroppen är nog inte alla kemikalier och färgämnen, men vill en vara fin så får en allt lida pin, det är dagens sanning. Färgningsprocessen kan vidare ta runt tre till hela åtta timmar.