Inspireras av kungligheternas smycken

Hur håller man egentligen koll på vad som är trendigt när det kommer till smycken? Man spanar in vad kungligheterna bär, förstås! Länge har adeln och kungligheterna varit trendstartare, och eftersom vi har så modemedvetna prinsessor i Sverige är det dags att inspireras av deras smyckesstil.

Det är förstås inte särskilt enkelt att komma upp i en kunglighets budget när man ska handla smycken. Men däremot kan man handla på https://www.edblad.com/se/ och inspireras av modereportage som ger en vink om det är guld eller silver som är på modet just nu. Mycket talar för att vi lever i en tid då guldet har fått ett rejält lyft igen:

Det gyllene guldet har lockat människan sedan urminnes tider, även om priset i sig har varierat. Men den senaste tiden har guldet likt andra ädelmetaller fått ett rejält uppsving. Expressen

Kungligheternas smycken i silver

Samtidigt är silvret en spännande metall med förbluffande, renande egenskaper. Och silvret är ju lite av en favorit när det kommer till kungligheternas smyckesförråd. På diademen – eller var det tiaror? – brukar man ofta se silver med vackra ädelstenar som pryder prinsessornas och drottningens hår.

Även männen går och funderar på vilka smycken som är trendiga, och de har tidlösa varianter som guldklockan, en kedja, och ringar av olika slag de kan välja bland. Något som har trendat sedan 80-talet och som då och då kommer tillbaka som en fluga är ett hängsmycke i ena örat. Det är framför allt vanligt inom popvärlden.

Avslutningsvis kan nog konstatera att silver och guld alltid kommer vara trendigt, och har man inte råd med en massa guld och silver kan man köpa stål med guldpläteringar. Så smart, så snyggt, och så trendigt!