Många vill ha fillers & icke-permanenta skönhetsbehandlingar

Skönhetsbranschen frodas – svenskarna tvekar inte längre att ta till externa hjälpmedel för att hjälpa utseendet på traven. Efterfrågan på fillers och moderna, icke-permanenta skönhetsbehandlingar är fortsatt stor. Det rör sig inte heller om någon tillfällig Hollywood-trend. Fillers har numera blivit vardagsmat och är en alltmer normaliserad företeelse bland både kvinnor och män.

För drygt tio år sedan började de första svenska trendsättarna plötsligt ståta med fylligare läppar och misstänksamt släta ansikten. 2019 har fillers inte längre samma heta nyhetsvärde, men skönhetsbranschen och tillverkarna kan trösta sig med en fortsatt stadig efterfrågan samtidigt som mediebilden av branschen förbättras rejält.

De mest populära fillersbehandlingarna

Fillers kan göras av många olika orsaker, men härnäst fokuseras på de estetiska och kosmetiska aspekterna av användningen. Fillersanvändare finns i alla åldrar och är spridda över hela landet. Till de vanligaste behandlingarna hör läppförstoring, ofta med Restylane, och rynkreducering med Botox. De tydligaste trenderna bland unga är att de föredrar att förstora sina läppar och att framhäva kindbenen. Den äldre målgruppen är mer intresserad av att rädda och bevara samt att minska antalet rynkor och linjer.

Var kan du få behandling med fillers?

Behandling med fillers kan du få på ett flertal klinker. Som konsument bör du dock läsa på ordentligt innan injicering, så att du är medveten om både möjliga förbättringar och risker. Om du är osäker eller orolig är det klokt att ta det säkra före det osäkra och besöka en etablerad klink första gången du ska pröva fillers. Med utbildad och erfaren personal minskar risken för oväntade biverkningar och effekter. En ledande aktör i branschen är Lifetime Clinic, som har en gedigen erfarenhet på området.

Vad kostar det och hur länge håller effekten i sig?

Priset varierar beroende på vilken filler du väljer, men i snitt bör du räkna med 2 000-5 000 kronor per spruta. Effekten håller i sig mellan sex och tolv månader. Det finns dock inga hållbarhetsgarantier utan observera att det här beror på hur snabbt din kropp bryter ner de ämnen som injicerats.