Populärt med semipermanent skönhet

”Long lasting” och ”semipermanent” är två begrepp som används flitigt av olika skönhetsföretag när de ska marknadsföra sina produkter. Det har nämligen blivit populärt att ta till produkter och lösningar som håller ett tag och gör så att man slipper lägga så mycket tid på skönhet.

5135190-beautiful-woman-in-towel

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att göra något lättare skönhetsingrepp i form av botox eller fillers. I många kretsar har det nästan blivit som att gå till frisören eller till tandläkaren. Varför det har blivit så populärt beror förmodligen på att man ser resultat direkt, det går snabbt och det är mindre riskfyllt än att lägga sig under kniven. Men det beror nog också en del på att man får ett resultat som håller längre än vad smink gör. Överhuvudtaget har det blivit populärare att göra förändringar med sitt utseende som håller lite längre.

Slippa skönhetsfix med permanent smink

I Sydsvenskan kan man läsa om just detta och att permanent har blivit det nya modeordet i skönhetsbranschen. Skönhetssalongerna erbjuder allt från nagellack som håller i ett par veckor, till lösögonfransar som håller i flera månader. Allt ska vara ”long-lasting” för att skönhetskonsumenterna ska kunna vara tipptopp utan att lägga så mycket tid på skönhetsfix. Att slippa fräscha upp sminket är oerhört populärt. Men helt permanent är ingen av skönhetsprodukterna. Det är nämligen det mest positiva med dem – att de låter en spara tid på sminkande men går att göra om ifall man inte är nöjd eller ångrar sig. Sedan handlar det självklart också om trender inom skönhetsbranschen, vilket gör att nästan ingen vill ha ett permanent resultat som går ur mode.

Snabba lösningar med långvarigt resultat

Huruvida man verkligen blir tidseffektiv av att använda de olika lösningarna råder det delade meningar om. Exempelvis tjänar man lite tid på att göra naglarna med gellack på salong eftersom man inte behöver måla dem på några veckor. Men sedan måste man gå till salong för att ta bort det eller mecka med det hemma.  När Elles skönhetsredaktör ska tipsa om snabba skönhetsfixar som är långvariga svarar hon: