Torrschampo

Torrschampo har länge varit något av en doldis när det kommer till skönhetsprodukter. Men nu ökar intresset. Ett bra torrschampo är en av hårets bästa vänner.

Torrschampo är pulver som absorberar fett och oljor från håret, vilket ger det ett mattare utseende, och gör det lättare att styla. Många torrschampon är också parfymerade. Schampot kan komma i form av en spray eller ett puder, och ska masseras in i hårbotten. Efter att det fått verka några minuter kammar man ur det. Det går snabbare än att tvätta håret, håret behöver inte torkas efteråt, och det sliter inte på håret på samma sätt som en vanlig tvätt. Därför är torrschampo ett bra komplement till vanligt schampo. Har man väl börjat använda det klarar man sig knappt utan det.

De flesta torrschampon är ljusa till färgen, vilket inte är så bra om man har mörkt hår, eller gärna klär sig i mörka plagg. Det finns också torrschampon för brunetter, som är färgade. En del schampon är också så finfördelade att de inte behöver kammas ur.

Att hitta ett torrschampo som man trivs med kan vara svårt. Det beror inte minst på att utbudet är så stort. En del schampon upplevs som kladdiga, och är därför svåra att kamma ur håret. Ica-kuriren har testat torrschampon, och det testet kan ni läsa om här.

Hur använder man torrschampo?

Torrschampo i sprayform ska sprejas över hela håret på samma avstånd som hårspray, alltså ungefär 20-30 cm. Låt sedan verka i minst en halv minut, massera in i hårbotten, och kamma eller borsta ur det.

Puderschampo ska istället fördelas i händerna, och sedan masseras in i hårbotten och hårrötterna. I övrigt gör man precis som med sprayschampo.

Volympuder

Volympuder är en form av torrschampo, som kan komma både som spray och i puderburk. Precis som namnet antyder ger dessa typer av torrschampon håret volym. Exempel på volympuder är Osis Dust Refresh och Sashajuan Volume Powder Spray.